Kapusta kiszona-kapusta,kminek,sól,marchew
Warto dodatkowo posiekać po szatkowaniu kapustę.
Szatkowanie kapusty na kiszoną.
Najlepiej szatkować w domu nie kupować poszatkowanej-może być brudna i kapusta się zepsuje.
Ostrożnie należy uważać by się nie skaleczyć przy kiszeniu kapusty.
Ciach ciach i już pokrojone.
Trzeba dodać też utartej marchwi.
Marchew ucieramy-ścieramy na tarce o dużych oczkach.
Więcej marchewki będzie smaczniejsza kapusta.
Też należy uważać by przy ścieraniu nie zranić się-bo będzie kapusta czerwona kiszona.
Wszystkie składniki na kiszoną kapustę dokładnie mieszamy.
Zawsze domowa kapusta kiszona najlepsza.
Do gniecenia kapusty należy poprosić słodkie nóżki.
Ugnieciona kapusta kiszona puści sok-musi zakrywać kapustę.
Dobrze jest kapustę po ugnieceniu obciążyć i przykryć.
Wynosimy w chłodne ciemne miejsce.
Warto dodatkowo posiekać po szatkowaniu kapustę.
Szatkowanie kapusty na kiszoną.
Najlepiej szatkować w domu nie kupować poszatkowanej-może być brudna i kapusta się zepsuje.
Ostrożnie należy uważać by się nie skaleczyć przy kiszeniu kapusty.
Ciach ciach i już pokrojone.
Trzeba dodać też utartej marchwi.
Marchew ucieramy-ścieramy na tarce o dużych oczkach.
Więcej marchewki będzie smaczniejsza kapusta.
Też należy uważać by przy ścieraniu nie zranić się-bo będzie kapusta czerwona kiszona.
Wszystkie składniki na kiszoną kapustę dokładnie mieszamy.
Zawsze domowa kapusta kiszona najlepsza.
Do gniecenia kapusty należy poprosić słodkie nóżki.
Ugnieciona kapusta kiszona puści sok-musi zakrywać kapustę.
Dobrze jest kapustę po ugnieceniu obciążyć i przykryć.
Wynosimy w chłodne ciemne miejsce.

















Brak komentarzy:
Prześlij komentarz